Over Geldland

Geldland geeft inzicht in de wereld van het betalingsverkeer voor consumenten. Bij Geldland draait alles om het begrijpen hoe betalen werkt en wat daarbij komt kijken. Dan doen we met maandelijkse video’s, blogs, achtergrondinformatie en het laatste nieuws over onderwerpen die consumenten aangaan.

Geldland is een initiatief van Betaalvereniging Nederland. De betaalvereniging organiseert namens haar leden (banken en betaalinstellingen) veilig, efficiënt, betrouwbaar en toegankelijk betalingsverkeer met oog voor de wensen van belangenorganisaties.

Over betalingsverkeer

Betalingsverkeer speelt een cruciale rol in onze samenleving; het is als het ware de aderen van onze economie. Het betalingsverkeer lijkt misschien vanzelfsprekend, maar er zijn aanzienlijke kosten verbonden aan het in stand houden ervan.

De betalingsinfrastructuur is een complex systeem dat wordt onderhouden door verschillende spelers in de financiële sector. Het waarborgen van veiligheid, efficiëntie, betrouwbaarheid en toegankelijkheid van het betalingsverkeer is van cruciaal belang voor onze maatschappij. Dit vereist nauwe samenwerking en afstemming tussen al deze partijen.

Voor een goede werking van het betalingsverkeer zijn standaarden en technische afspraken van groot belang. Dit soort zaken is veelal op Europees of zelfs mondiaal niveau geregeld. De Betaalvereniging coördineert aansluiting van de sector bij die afspraken en behartigt de belangen van de Nederlandse gemeenschap.

Bij Geldland streven we ernaar om het complexe betalingsverkeer begrijpelijk te maken voor iedereen. Welkom op onze reis door de wereld van betalingsverkeer!